Skip to content Skip to footer
isolatie & renovatie

Binnenisolatie

Binnenisolatie is vakwerk. Slecht geplaatste isolatie kan condensatie geven. Wij kijken steeds naar het gebouw en de muren op zich. Elke situatie kan anders zijn, wij stellen u steeds de beste oplossing voor als gecertificeerde aannemer.

Vast team van specialisten

Onze ploeg heeft de ervaring en de vakkennis om uw muren langs de binnenzijde perfect te isoleren.

Correcte Afspraken

IsoReno is een serieuze aannemer. Wij komen onze afspraken na op het geplande tijdstip. Klantentevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel.

 

DEZE WEBSITE IS TE KOOP OF TE HUUR

Waarom thermische binnengevelisolatie plaatsen?

De hedendaagse bewuste omgang met milieuproblemen en een overheid die strengere normen vooropstelt. Er zijn nog steeds slecht geïsoleerde woningen met een warmteverlies van ruim 30%.

Woningen waar er geen buitengevelisolatie mag of kan geplaatst worden of gevels met een historische uitstraling of gevels met een vermelding door monumentenzorg, in deze omstandigheden kan er geen thermische buitengevelisolatie worden geplaatst.

In deze situatie wordt de oplossing het isoleren van de binnenmuren van de woning door het plaatsen van binnenisolatie. Voor het plaatsen van binnenisolatie gaat de voorkeur naar het systeem Erfurt – Klila. Een variante voor binnenisolatie is het milieuvriendelijk natuurproduct IsoHemp.

Het systeem met Erfurt Klima laat toe een dunne dampdoorlatende binnenisolatie te plaatsen. De dunne isolatie met Erfurt Klima betekent in de praktijk minder plaatsverlies.

Erfurt Klima is een isolatiesysteem met dunne isolatieplaten. Dit specifieke voordeel met het isolatiesysteem Erfurt Klima, er is minder ruimteverlies na de plaatsing van de binnenisolatie.

Erfurt Klima is warmte – en vochtregulerend en is eveneens de oplossing bij het thermisch isoleren van de individuele woonruimten van de woning. 

Binnenisolatie is de oplossing met extra wooncomfort het ganse jaar door, fris en koel bij een hittegolf en bij strenge winterkoude een gezellige woonklimaat.

Waarom Akoestische isolatie plaatsen?

De hedendaagse levenskwaliteit wordt verstoord door geluidsoverlast. De geluidshinder neemt steeds toe. Daarom biedt akoestisch isoleren vele voordelen, geen overlast van de babbelende buurvrouw, geen hinder van TV bij de bovenburen, de oplossing tegen het lawaai van het geraas van het drukke wegverkeer, de problemen veroorzaakt door installatielawaai, drumgeluiden via de gemeenschappelijke muur en hinder door nagalmen.

Geluidshinder heeft vele facetten, daarom is er een specifieke oplossing voor elk type geluidsoverlast.

De geluidsoverdracht wordt beperkt door gebruik te maken van akoestische systemen en producten.

Bijvoorbeeld:

  • Geluidsabsorberende systemen die de nagalmtijd reduceren
  • Akoestisch dempende ondervloeren
  • Geluidsabsorberende tussenwanden 
  • Plafondpanelen
  • Vloerisolatie
  • Zwevende vloersystemen
  • Baffles
  • Plafondeilanden
  • Akoestische muurisolatie.
 

Akoestische isolatie bezorgt op die manier meer levenskwaliteit.